زین الدین ابوبکر تایبادی از صوفیان بزرگ سده هشتم هجری است که به سال 791 ه. ق درگذشت و طی دوران حیات خود با حافظ شیرازی و تیمور لنگ ملاقات کرد.
ادامه مطلب ...
قدیمیترین اثر تاریخی شهر کلات نادری مسجد کبود گنبد کلات مشهد است. بنای اولیه مسجد کبود گنبد کلات مشهد به دوره سلجوقیان (سدههای پنجم و ششم هجری) میرسد و این خود میرساند که کلات از دیر باز معمور و آباد بوده وگرنه بنای مسجدی با این ابعاد در جایی که آدم احساس میکند آخر دنیاست، لزومی نداشت.
ادامه مطلب ...
برای مشاهده برج و باروی نادر، کافی است همان جا که برای دیدن کتیبه نادری ایستاده اید، سرتان را بلند کنید و به بالای کوه نگاه بیندازید.
ادامه مطلب ...
نخستین و قدیمیترین پارک، باغ ملی است که در خیابان اسرار و در حاشیۀ میدان حکیم سبزواری قرار گرفته.
ادامه مطلب ...
کاروانسرای فرامرز خان سبزوار که رباط کانون هم خوانده میشود، از آثار دورۀ قاجار است که به سال1291هجری قمری (روزگار سلطنت ناصرالدین شاه قاجار) برای استفاده زائران امام رضا (ع) به وسیلۀ حاج فرامرز خان سبزواری ساخته شده است.
ادامه مطلب ...
اسرار همان «حاج ملا هادی سبزواری»فیلسوف بزرگ ایران در سدۀ سیزدهم هجری قمری است که چون در اشعار خود به اسرار تخلص میکرده، به این نام معروف شده است. بنای آرامگاه وی در سمت شرقی سبزوار و در میانه بوستان زیبایی قرار دارد که به قولی ملک شخصی حاج ملا هادی بوده و اندک زمانی پس از فوت او به وسیلۀ «میرزا یوسف خان مستوفی الممالک»از رجال پرنفوذ ایران در دربار ناصرالدین شاه ساخته شده است.
ادامه مطلب ...
امام زاده شعیب سبزوار از زیارتگاههای معروف و معتبر سبزوار است که پیشتر اطراف آن به عنوان گورستان عمومی شهر مورد استفاده قرار میگرفت. در سالهای اخیر آن قدر در ساختمان زیبای امام زاده شعیب سبزوار دخل و تصرف شده که تازه ساز به نظر میرسد، اما پلان گنبدخانه و اشارات برخی متون تاریخی و سفرنامهها حاکی از آن است که از پایان دورۀ تیموری بنایی در این محل وجود داشته.
ادامه مطلب ...
می گویند امام زاده یحیی سبزوار، مزار یحیی ابن زید بن علی بن حسین بن علی (ع) است که زمانی به خونخواهی جدش حسین (ع) در خراسان قیام کرد و به وسیلۀ عمال حکومت بنی امیه به شهادت رسید. این انتساب خالی از شک و تردید نیست. برخی هم گفتهاند که یحیی فرزند امام موسی کاظم (ع) است، اما در میان فرزندان آن حضرت چنین نامی به چشم نمیخورد.
ادامه مطلب ...
مسجد پامنار سبزوار قدیمیترین مسجد سبزوار است.مسجد پامنار سبزوارکه گاه «مسجد آدینه» هم خوانده میشود در اواسط سدۀ سوم هجری بنا گردیده و گویا در اوایل سدۀ چهارم یعنی در سال 317ه. ق به وسیلۀ «امیر ابوالفضل زیاری» تجدید بنا گردیده است.
ادامه مطلب ...
مثل همۀ شهرهای بزرگ و قدیمی ایران، سبزوار نیز یک مسجد جامع دارد که از درخشانترین دورۀ تاریخ سبزوار یعنی دورۀ سربداران (سدۀ هشتم هجری) به یادگار مانده است. مسجد جامع سبزوار حدود 4000 متر مربع وسعت دارد و شکل و شمایل آن مانند بسیاری دیگر از مساجد ایران است. یعنی یک صحن در وسط و چهار ایوان در چهار طرف دارد و تعدادی شبستان و دیوارههایی که از کاشی هفت رنگ پوشیده شدهاند.
ادامه مطلب ...
